Choklad och Chili kaka!!

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Sjukt god kaka eller ska man säga tårta Choklad och Chilifrukt är makalöst tillsammans

Ingredienser

  • 100 g Mörk Choklad
  • 200 g Smör
  • 1 Spansk Peppar Röd
  • 1 Burk Katrinplommonpure (Barnmatsdessert)
  • 3 Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • Glasyr
  • 2 1/2 dl Florsocker
  • 3 msk Vatten
  • 3 msk Kakao
  • Kanderade Pepparfrukter
  • 2 Röda Spansk peppar
  • 1 dl Strösocker
  • 1 msk Vatten
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Ta av värmen och blanda ner chokladen, som du brutit i mindre bitar, tills den smält. 2.Dela och kärna ur chilifrukten. Finhacka den sen och blanda den med Plommonpuren. 3.Vispa socker och ägg vitt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver.Blanda chokladen och plommonpuren och vänd ned äggsmeten däri. Sikta därefter i mjölblandningen och blanda rejält. 4.Häll i en bröad och smord form, ca 24 cm med löstagbara kanter. Grädda 40-45 min i 175 grader, mitt i ugnen. Låt svalna 5.Dela och kärna ur och strimla chilifrukterna. Blanda socker och vatten och låt puttra på spisen tills att det blivit gyllenbrunt. Vänd runt chilistrimlorna i caramelen. Tag sen upp strimlorna och låt dem svalna på bakplåtspapper. 6.Blanda Glasyringredienserna och bred över den svala kakan och garnera med chilifrukten. 7.NJUT

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben