Choklad x 3 cupcakes

Serverar: 8 portioner

Alla mått är cirkamått och kan behöva modifieras.

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Ca 1/2 tsk salt
  • Ca 1 dl kakao
  • 2 1/2 strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 125 g smält smör
  • 2 ägg
  • Ca 100 g mörk choklad i bitar
  • 8 sockerbitar eller marshmallows
  • Frosting
  • 100 g creamcheese
  • 25 g smör
  • 2-3 dl florsocker
  • 1-2 tsk vanilj socker
  • Ca 100 g smält mörk choklad, eller 2 msk kakao, eller choklad + kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Vispa smör, mjölk och ägg. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör runt och häll i den hackade chokladen.
    2. Fördela smeten i stora formar och tryck ner en marshmallows eller sockerbit i varje muffins. Grädda muffinsarna i ca 30 min.
    3. Under tiden görs frostingen: Lägg i osten, smöret, vaniljsockret och chokladen i en bunke och vispa med elvisp. Tillsätt sedan lite florsocker åt gången tills du får en jämn och fin smet.
    4. När muffinsarna är klara låt dem svalna och spritsa/klicka sedan ut frostingen.
    5. PS. Muffinsarna går att frysas med frostingen så länge de inte är i frysen för länge.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben