Chokladbiskvier fyllda med saffranstryffel

Serverar: 30 portioner

Tycker du om saffran och biskvier blir dessa en ny favorit! Prova också att tillsätta 1 msk kakao i smeten till biskvibottnarna.

Ingredienser

  • Biskvibottnar
  • 250 g mandelmassa
  • ½ dl socker
  • 1 äggvita
  • Saffranstryffel
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran, ½ g
  • 300 g vit choklad
  • 25 g smör
  • 1 msk honung
  • Topping
  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Riv mandelmassan fint och blanda samman med socker och äggvita till en slät, klumpfri massa. Fyll massan i en spritspåse av plast. Spritsa biskvier stora som enkronor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda direkt i mitten av ugnen ca 11-12 minuter. Låt svalna.
    3. Saffranstryffel:
    4. Koka upp grädde med saffran, låt stå ett tag för att få fram bästa smak och färg. Hacka chokladen i mindre bitar. Värm upp grädden återigen, tillsammans med smör och honung. Häll den varma gräddblandningen över chokladen, rör tills den blivit slät och fin. Låt svalna.
    5. Ställ sedan tryffeln kallt i kylskåp tills det går att fylla en plast-spritspåse med tryffeln. Tryffeln ska vara rumstempererad när den spritsas på kakorna. Lättast är att lägga spritspåsen med tryffel i kylen över natten och sedan ta fram i rumstemperatur någon timme före spritsning. Ställ biskvierna kallt i kylskåp någon timme alternativt i frysen.
    6. Smält mörk choklad i vattenbad tillsammans med smör. Doppa toppen av de kalla biskvierna i chokladen så att saffranstryffeln täcks och ställ dem svalt så att chokladen stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben