Chokladbollar

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

Gluten- ägg- och laktosfri!

Ingredienser

  • 100 g laktosfri smör
  • 1 msk kakao
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 msk vatten
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom pärlsockret i en skål. Blanda med händerna tills allt är väl blandat. Rulla små runda kulor av degen. Häll pärlsocker i en djup tallrik. Rulla chokladbollarna i pärlsockret. Låt chokladbollarna stelna lite i kylskåpet. Klart!
    2. Tips! Du kan även rulla chokladbollarna i strössel, kokos eller kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    VoM 21 mars 2009

    kan man ha havregryn i om man är gluten?

    bakamonkeyprincess 5 september 2009

    Havregryn är glutenfritt :) Är man glutenallergiker kan man ibland dricka havremjölk (säger ibland eftersom det kan finnas spår eller lite andel av annat sädesslag). Ska ställa mig och prova ditt recept nu :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben