Chokladbollar

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

Chokladbollar är en rigtig klassiker som de flesta tycker om.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3½ dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 4½ msk kakao
  • 2 - 3 msk kaffe
  • Garnering
  • pärlsocker eller kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker till en jämn smet gärna med elvisp så går det snabbt,Tillsätt havregryn,kokosflingor,kakao,vaniljsocker och kaffe och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp.Kaffe kan man till exempel göra genom att blanda 2-3 tsk nescafe med 3 msk vatten.Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup talrik.Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret. lägg bollarna i en burk och förvara i kylskåpet.De går ochså att frysa in.
    2. Tips Om smeten blir kladdig kan du ställa in den i kylen eller frysen en stund innan du rullar ut dem

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben