Chokladbollar är en rigtig klassiker som de flesta tycker om.
Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 dl socker
3½ dl havregryn
1 dl kokosflingor
1½ msk vaniljsocker
4½ msk kakao
2 - 3 msk kaffe
Garnering
pärlsocker eller kokosflingor
Instruktioner
Rör smör och socker till en jämn smet gärna med elvisp så går det snabbt,Tillsätt havregryn,kokosflingor,kakao,vaniljsocker och kaffe och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp.Kaffe kan man till exempel göra genom att blanda 2-3 tsk nescafe med 3 msk vatten.Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup talrik.Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret.
lägg bollarna i en burk och förvara i kylskåpet.De går ochså att frysa in.
Tips
Om smeten blir kladdig kan du ställa in den i kylen eller frysen en stund innan du rullar ut dem