Chokladbollar

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Vid laktosintolerans: Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin. Vid glutenintolerans: Byt ut havregrynen mot samma mängd glutenfri müsli. Passar dig som inte tål ägg.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kallt starkt kaffe
  • pärlsocker eller annan garnering
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt puttra en kort stund.
    2. Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
    3. Forma bollar. Rulla i pärlsocker eller kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.
    4. Förvaras i kylskåp.
    5. Varning rykande åtgång...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben