Jag har fruktsocker i dessa i stället för socker men det går lika bra med vanligt strösocker.
Dessa ska göras med elvisp då de blir som Delicatos chokladbollar i konsistensen.
Ingredienser
400 gram rumsvarmt smör
6 dl fruktsocker
4 msk vanilj socker
4-6 msk kallt kaffe
1 ½ dl kakao
½ dl vanlig oboy eller canderel sockerfri oboy
10 dl havregryn
Till rullningen av bollarna
Kokosflingor
Karamellströssel
Instruktioner
Dela smöret i bitar i en stor bunke, häll i fruktsocker och vanilj socker. Vispa med elvisp så det blir poröst. Kör havregrynen i en mixer eller med en mixer stav så de blir finhackade.
Häll i alla ingredienserna och havregrynen i bunken och kör med elvispen tills allt har blandats väl. Rulla sen bollarna i kokosflingor och karamellströssel. Sätt dom kallt en stund innan dom serveras.
Tips: Vuxenbollar kallar jag dessa med
en skvätt whisky, rom eller cognac i.
Jättegoda chokladbollar och lika mjuka och goda efter ett par dar i kylen. Kanon!
Jättegoda. Gjorde med vanligt socker, halvsats. Men tog 7 dl havregryn istället , annars gick de inte att rulla. Körde i mixern.