Chokladbollar med jordnötssmör

Serverar: 25 portioner

Jag ersatte margarinet helt med jordnötssmör vilket gjorde att de inte får samma fasta konsistens som vanliga chokladbollar. Vill man ha det så kan man ju ersätta lite av jordnötssmöret med vanligt mjölkfritt margarin. Som ursäkt för att få trycka i mig så många som möjligt, testade jag mig även fram vilket de var godast att rulla i. Tyckte att det behövdes lite knaster i munnen och därför gick kokosen bort. Pärlsocker blev för sött men chokladströssel var perfekt!

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 100 g jordnötssmör
  • 50 g jordnötter
  • 1 dl socker
  • 4 msk starkt kaffe
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kokos, strössel el. pärlsocker
  • Instruktioner

    Krossa jordnötterna i mindre bitar. Blanda alla ingredienser förutom dem som du ska täcka bollarna med. Forma ca. 25 st och rulla dem i kokos, strössel eller pärlsocker. Ställ in i kylen i en timme innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mammamat70 15 januari 2010

    Kanongoda! Men jag uteslöt jornötterna och bytte bara ut margarin mot jodnötssmör. Synd att ingen annan än jag i familjen hann smaka!

    ladyfox 9 maj 2013

    Låter helt kanon! Har nämligen problem att hitta bra margarin här i japan. har provat massa olika men det blir inte gott. ska defenitivt prova detta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben