Chokladbröd

Ett riktigt gott matbröd med kakaopulver i degen.

Ingredienser

  • Smör till formen
  • 450 g vetemjöl special eller vanligt vetemjöl + extra till bakbordet
  • 25 g osötat kakaopulver
  • 1 tsk salt
  • 7 g torrjäst
  • 2 msk mörkt farinsocker
  • 1 msk majsolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • Instruktioner

    1. Ger 1 bröd
    2. Smöra en avlång brödform som rymmer ca 900 g. Sikta ner mjöl och kakaopulver i en skål. Rör ner salt, torrjäst och socker. Arbeta ihop till en deg.
    3. Knåda degen för hand på ett mjölat bakbord i 5 minuter eller använd en elvisp med degkrokar. Lägg degen i en insmord skål, täck över den och låt jäsa till dubbel storlek, det tar ca 1 timme.
    4. Knåda snabbt igenom degen och forma den till ett avlångt bröd. Lägg det i formen, täck över och låt jäsa på varmt ställe i ytterligare 30 minuter.
    5. Grädda brödet i 200 grader i 25-30 minuter eller tills det låter ihåligt när du knackar på det. Låt kallna på bakgalller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben