450 g vetemjöl special eller vanligt vetemjöl + extra till bakbordet
25 g osötat kakaopulver
1 tsk salt
7 g torrjäst
2 msk mörkt farinsocker
1 msk majsolja
3 dl ljummet vatten
Instruktioner
Ger 1 bröd
Smöra en avlång brödform som rymmer ca 900 g. Sikta ner mjöl och kakaopulver i en skål. Rör ner salt, torrjäst och socker. Arbeta ihop till en deg.
Knåda degen för hand på ett mjölat bakbord i 5 minuter eller använd en elvisp med degkrokar. Lägg degen i en insmord skål, täck över den och låt jäsa till dubbel storlek, det tar ca 1 timme.
Knåda snabbt igenom degen och forma den till ett avlångt bröd. Lägg det i formen, täck över och låt jäsa på varmt ställe i ytterligare 30 minuter.
Grädda brödet i 200 grader i 25-30 minuter eller tills det låter ihåligt när du knackar på det. Låt kallna på bakgalller.