Chokladbröd med getost

Serverar: 4 portioner

Hembakt bröd smakar alltid godast. Här med en touch av choklad. Tillsammans med getost och pinjenötter blir det en god toast!

Ingredienser

  • Bröd
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1,2 liter vetemjöl
  • 1 dl hackade rostade kakabönor
  • Topping till 10 skivor
  • 130 g getost
  • 100 g pinjenötter
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk flytande honung
  • 30 g mörk choklad, 99% (finns i välsorterade butiker)
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen är upplöst. Häll i resten av vattnet. Blanda i salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Blanda i hackade kakaobönor. Låt degen jäsa i 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 275 grader.
    3. Baka ut till 4 avlånga smala bröd på mjölat bakbord och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa ca 40 minuter.
    4. Pensla bröden med vatten och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
    5. Skär bröden i skivor. Lägg en skiva getost på varje bröd skiva, ringla över lite flytande honung och riven choklad.
    6. Gratinera i ugnen på grill tills de får en fin färg. Servera med saltrostade pinjenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben