Chokladbullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 2 timmar

Gott till fikat för oss chokladälskare

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 13 -14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • Pensling och garnering
  • 1 st ägg, lätt uppvispat
  • 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader.
    2. Rör ut jästen och sockret i degvätskan i en bunke. Tillsätt salt och mjölet lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk 30 minuter.
    3. Rör ihop (medans degen jäser) ingredienserna, utom chokladhacket, till fyllningen.
    4. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut till plåtlånga (40 cm) plattor, ca 1 cm tjocka.
    5. Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen.
    6. Rulla ihop från långsidan och skär i 3-4 cm bitar. Lägg dem med snittytan upp på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
    7. Sätt ugnen på 200 grader.
    8. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
    9. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben