Chokladbullar

Serverar: 15-20 portioner

Väldigt goda och enkla chokladbullar!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 200 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g mjukt smör
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • ½ dl kakao
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • 15-20 bullformar
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en skål. Häll på mjölken och låt stå en stund. Rör om så att jästen löser sej. Rör smör och socker smidigt i en stor bunke. Tillsätt ägget, jästmjölken, salt och vetemjöl. Arbeta ihop snabbt, inte för mycket för då blir bullarna sega. Lägg en handduk över bunken och låt degen jäsa i 1 timme.
    2. Blanda ingredienserna till fyllningen och rör den smidig.
    3. Ta upp bulldegen och knåda den lite. Kavla sedan ut den till en rektangel, ca 70x25 cm. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en rulle. Skär 15-20 bitar och lägg dem i bakformar på en plåt eller i en muffinsform. Jäs bullarna i 1 timme och värm under tiden ugnen till 250 grader.
    4. Pensla snäckorna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 7-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben