Chokladbullar

Serverar: 20 portioner

Chokladfyllda bullar bakade i silikonformar. Engångsformar går också bra.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 30 g jäst för söta degar
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 8-9 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g mörk choklad
  • Pensling och garnering
  • 1 lättvispat ägg
  • 2 msk karamellströssel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret på svag värme och låt svalna något. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt lite av mjölken och lös jästen. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smör och socker.
    2. Tillsätt det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Klicka ut degen i bullformar. Dela chokladen i rutor och tryck ner en ruta i varje bulle. Jäs under bakduk ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med ägg och strö över lite strössel. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben