Chokladchampagnerutor med jordgubbsglasyr

Serverar: 30 portioner

Festliga och mumsiga rutor.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakaopulver
  • ½-1 tsk champagne arom
  • 1 tsk jordgubbs arom
  • 3 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk jordgubbs arom
  • 3-5 droppar röd hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Valfri frukt
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker poröst. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt aromerna och rör om. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr, och bred ut över kakan då den svalnat. Garnera efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 11 februari 2009

    Kan varmt rekommendera dessa rutor. Om man vill ha mycket smak av champagne i kakan går det bra med 1 tsk essens, annars räcker det mer än väl med ½ tsk. Men ta gärna i 2-3 tsk jordgubbsarom i kaksmeten. Det samma gäller för glasyren. Man får ta i rätt mycket röd hushållsfärg för att få fram samma färg som på jordgubbar. Jag tog i 2 tsk och glasyren blev gammelrosa och hade underbar smak av jordgubbar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben