Fläderblomsrutor med jordgubbsglasyr

Serverar: 20-30 portioner

Rutor med smak och doft av sommar. Fläderbloms arom kan man få tag på i Danmark.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljesocker
  • 2 tsk fläderbloms arom
  • Alt. 1 dl fläderblomssaft, konc
  • 1 tsk gul hushållsfärg
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk jordgubbs arom
  • Alt. 2 msk jordgubbssaft, konc
  • 5-7 droppar röd hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker poröst. Rör i margarin, vatten och arom / saft. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt hushållsfärgen och rör om. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr, och bred ut den över kakan. Garnera med valfritt strössel.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben