Chokladrutor med jordgubb och rabarber

Serverar: 30-40 portioner

Mörk chokladbotten med smak av rabarber. Kakan toppas med röd jordgubbsglasyr och pyntas med guldpärlor eller guldströssel.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl Rekorderlig Sommarcider Rabarber Jordgubb (nr 1846)
  • Alt. 2-3 kryddmått rabarberarom
  • Topping
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk jordgubbssaft, konc
  • Alt. 2-3 kryddmått jordgubbsarom
  • Ev. 7-10 droppar röd hushållsfärg
  • Pynt
  • Kokos
  • Guldpärlor
  • Guldströssel
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cider eller arom.
    3. Häll upp smeten i långpannan och grädda kakan längs ned i ugnen, 25-40 minuter.
    4. Toppingen: Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och jordgubbssaften/arom och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om.
    5. Fördela glasyren över kakan då den svalnat, och pynta med kokos, guldpärlor eller guldströssel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben