Mazarinkaka med jordgubbsglasyr

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

En enkel variant på god mazarinkaka med lätt smak av bittermandel och saftig konsistens.

Ingredienser

  • 1 3/4 dl Mjuka Milda
  • 75 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 8 droppar bittermandelarom
  • 1½ dl mjölk
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl, 180 g
  • ½ tsk bakpulver
  • Glasyr
  • Ca 2 dl florsocker med jordgubbssmak
  • Garnering
  • Färska jordgubbar eller andra färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla formen, ca 24 cm i diameter.
    2. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Vispa ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt socker, mandelmassa, mjöl och bakpulver under omrörning. Rör ner matfettet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30 - 40 minuter. Låt kakan svalna.
    3. Rör ihop florsocker med 1 - 2 tsk vatten enligt anvisning på paketet. Bred ut glasyren över kakan och låt den stelna. Dekorera kakan innan servering med färska jordgubbar eller andra bär. Vill man göra kakan extra festlig - servera med vispad grädde. MUMS!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben