Elvys Mazarinkaka
Mandelkaka med glasyr.
Ingredienser
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
30 sötmandlar, malda
Bittermandelessens efter smak (minst 3 droppar)
1 dl mjölk
1 ägg
150 g smält smör
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
Instruktioner
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ihop ägg och mjölk.
Blanda alltihop tillsammans med smöret.
Häll i smord och bröad rund form.
Grädda i 175 grader ca 45 min.
Rör ihop glasyren, färga den eventuellt.
Glasera den kalla kakan.
Liknande recept
Mormors mazarinkaka
4.5
20
1
Gammaldags mazarinkaka
5
30 min
10
1
Mazarinkaka med persika
1 h 20 min
8
Mazarinkaka med kardemumma
1 h
8-10
mazarinkaka med hallonglasyr
4.7
12-16
8
Dorthe´s mazarinkage (mazarinkaka från Danmark)
5
1
Mazarinkaka med hallonglasyr
4.3
4
Mazarinkaka/mandelpaj
45 min
8-10
Norrnäskaka
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!