Elvys Mazarinkaka

Mandelkaka med glasyr.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 30 sötmandlar, malda
  • Bittermandelessens efter smak (minst 3 droppar)
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 150 g smält smör
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna.
    2. Rör ihop ägg och mjölk.
    3. Blanda alltihop tillsammans med smöret.
    4. Häll i smord och bröad rund form.
    5. Grädda i 175 grader ca 45 min.
    6. Rör ihop glasyren, färga den eventuellt.
    7. Glasera den kalla kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben