Chokladcheesecake med apelsinsallad

Serverar: 10-12 portioner

Här är mycket gott i denna cheescaken. MUMS!

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad, 70 %
  • 3 dl grädde
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk cointreau eller annan citruslikör
  • 3 ägg
  • 5 digestivekex
  • 1 dl pistaschnötter
  • Sallad
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 röd apelsin, skalstrimlor och saft
  • 1/2 röd chili spansk peppar, skivad
  • 6 röda apelsiner
  • Dekoration
  • Mynta eller citronmeliss
  • Ugn: 150º
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i mikron i en glasskål eller över vattenbad i en kastrull.
    2. Koka upp grädde och ost i en kastrull och blanda med smält choklad, florsocker, likör och uppvispade ägg.
    3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en smord bakform, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Krossa digestivekexen i matberedaren tillsammans med pistaschnötterna. Strö blandningen över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Koka vatten och socker till en sockerlag i en kastrull. Tillsätt skal och saft av apelsinen samt skivad chili. Låt det kallna.
    5. Skär bort skalet på apelsinerna så att den vita hinnan är borta. Skär apelsinerna hinnfria klyftor och lägg dem i lagen. Låt stå och dra i kylen 2 timmar, gärna längre.
    6. Skär kakan i bitar och servera med apelsinsalladen. Dekorera med mynta

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben