Chokladcreme Royal

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Desserten kan lagas ett dygn i förväg och förvaras kallt.

Ingredienser

  • 1 dl russin
  • 0.75 dl rom
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 4 msk majzenamjöl
  • 5 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i en skål och häll över romen. Koka upp mjölk, socker och chokladen bruten i små bitar. Rör hela tiden. Rör i majzenamjölet i juicen. Häll blandningen under vispning ner i chokladmjölken. Låt blandningen koka upp. Tag kastrullen från plattan och rör ner russin- och romblandningen. Låt krämen svalna. Vispa grädden och blanda ner den i krämen när den kallnat. Spara lite av grädden till garnering.
    2. Fördela chokladkrämen i portionsglas och förvara kallt fram till serveringen. Garnera med grädde samt ev, cocktailbär eller lite riven blockchoklad strax innan serveringen.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben