Desserten kan lagas ett dygn i förväg och förvaras kallt.
Ingredienser
1 dl russin
0.75 dl rom
5 dl mjölk
3 msk strösocker
100 g mörk blockchoklad
4 msk majzenamjöl
5 msk koncentrerad apelsinjuice
2 dl grädde
Instruktioner
Lägg russinen i en skål och häll över romen.
Koka upp mjölk, socker och chokladen bruten i små bitar.
Rör hela tiden.
Rör i majzenamjölet i juicen.
Häll blandningen under vispning ner i chokladmjölken.
Låt blandningen koka upp.
Tag kastrullen från plattan och rör ner russin- och romblandningen.
Låt krämen svalna.
Vispa grädden och blanda ner den i krämen när den kallnat.
Spara lite av grädden till garnering.
Fördela chokladkrämen i portionsglas och förvara kallt fram till serveringen.
Garnera med grädde samt ev, cocktailbär eller lite riven blockchoklad strax innan serveringen.