Chokladdoppad iskokos

Som praliner, men inte alls svåra att göra. Bara fyra ingredienser.

Ingredienser

  • 1½ dl kondenserad mjölk
  • 4 dl florsocker
  • 200 g kokosflingor
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • Instruktioner

    1. Ger 40 bitar
    2. Häll den kondenserade mjölken i en bunke. Sikta i florsocker och vänd ner kokosen.
    3. Pudra en form, ca 15x20 cm med florsocker. Bred ut massan i foormen. Pressa till den lätt, så att ytan är jämn. Sätt på ett lock eller plasta in formen och ställ den i kylen i ca 12 timmar.
    4. Väand upp massan på en skärbräda och skär i bitar med en lätt oljad vass kniv.
    5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa ena kanten av bitarna i choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna kylen.
    6. Förvara iskokosen svalt i en tät burk. Om man varvar godiset i burken, lägg ett bakplåtspapper mellan lagren för att undvika att de klibbar ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben