Som praliner, men inte alls svåra att göra. Bara fyra ingredienser.
Ingredienser
1½ dl kondenserad mjölk
4 dl florsocker
200 g kokosflingor
100 g mörk choklad, 70%
Instruktioner
Ger 40 bitar
Häll den kondenserade mjölken i en bunke. Sikta i florsocker och vänd ner kokosen.
Pudra en form, ca 15x20 cm med florsocker. Bred ut massan i foormen. Pressa till den lätt, så att ytan är jämn. Sätt på ett lock eller plasta in formen och ställ den i kylen i ca 12 timmar.
Väand upp massan på en skärbräda och skär i bitar med en lätt oljad vass kniv.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa ena kanten av bitarna i choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna kylen.
Förvara iskokosen svalt i en tät burk. Om man varvar godiset i burken, lägg ett bakplåtspapper mellan lagren för att undvika att de klibbar ihop.