Chokladdoppade apelsintoscabitar

Serverar: 20 portioner

=)

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 stora ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl pressad apelsinsaft
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 50 g mandelsplitter
  • Garnera med
  • 75 g choklad, 70 %
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, apelsinskal, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Rör till sist ner apelsinsaften. Häll smeten i en smord form som är ca 20x26 cm och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
    2. Glasyr: Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och värm försiktigt glasyren under omrörning utan att det kokar. Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare, ca 15 min, tills glasyren fått fin färg. Låt kakan svalna ordentligt innan den skärs upp i 20 bitar.
    3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över hett vattenbad eller i mikron i 2 minuter på full effekt. Rör om. Doppa bitarna långsamt i smält choklad, så att den nedre kanten blir täckt med choklad. Lägg bitarna på smörpapper tills chokladen har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben