Chokladdoppade fikon
Serverar:
40 portioner
Försvinnande goda på gottebordet.
Ingredienser
250 g torkade fikon
2 msk konjak
200 g marsipan
2 dl florsocker
200 g mörk choklad, 70 %
Instruktioner
Ta bort skaften och hacka fikonen fint. Häll över konjak och låt blandningen dra 30 minuter.
Skär marsipanen i grova bitar och blanda den med fikonhacket. Arbeta in florsocker i blandningen. Rulla små kulor som väger ca 10 g/st.
Smält chokladen i en skål över hett vatten eller i mikron. Häll chokladen på ett fat.
Rulla kulorna i chokladen med hjälp av två små skedar. Lägg dem på silpatduk eller bakplåtspapper efter hand för att stelna.
Liknande recept
Chokladdoppade havrekakor
5
14-18
Fikon och mozzarella
4.5
4
2
Halstrad anklever med färska fikon och fikonvinaigrette
30 min
4
Skinka, fikon och lökröra på toast
4
1
Fikon med balsamsås och ost
4
Kycklingfilé med kanel och fikon
6
Chokladdoppad lakritskola med havssalt
5
10
Ankbröst med balsamsky och färska fikon
5
1 h
4
1
Färska fikon med mozzarella, lufttorkad skinka och basilika
15 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!