Chokladdoppade fikon

Serverar: 40 portioner

Försvinnande goda på gottebordet.

Ingredienser

  • 250 g torkade fikon
  • 2 msk konjak
  • 200 g marsipan
  • 2 dl florsocker
  • 200 g mörk choklad, 70 %
  • Instruktioner

    1. Ta bort skaften och hacka fikonen fint. Häll över konjak och låt blandningen dra 30 minuter.
    2. Skär marsipanen i grova bitar och blanda den med fikonhacket. Arbeta in florsocker i blandningen. Rulla små kulor som väger ca 10 g/st.
    3. Smält chokladen i en skål över hett vatten eller i mikron. Häll chokladen på ett fat.
    4. Rulla kulorna i chokladen med hjälp av två små skedar. Lägg dem på silpatduk eller bakplåtspapper efter hand för att stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben