Chokladdoppade kokoskakor

Serverar: 35 portioner

Lättbakade och glutenfria kakor. Tänk på att inte vispa ägg och socker, för då flyter kakorna ut.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 medelstora ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g (5 - 6 dl) kokosflingor
  • ca 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet. Blanda ägg och socker. Vispa inte! Tillsätt kokosen och fettet. Låt smeten stå i ca 10 minuter medan kokosflingorna sväller. Kakorna behåller då sin form. Lägg smeten med två teskedar i toppiga klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
    2. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Lossa kakorna innan de kallnat.
    3. Smält blockchokladen. Doppa den nedre delen av kokoskakorna i chokladen. Ställ dem sedan på plåt att stelna.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben