Chokladdoppade kokoskakor
Lättbakade och glutenfria kakor. Tänk på att inte vispa ägg och socker, för då flyter kakorna ut.
Ingredienser
50 g smör eller margarin
2 medelstora ägg
1 dl socker
200 g (5 - 6 dl) kokosflingor
ca 100 g blockchoklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet.
Blanda ägg och socker. Vispa inte! Tillsätt kokosen och fettet. Låt smeten stå i ca 10 minuter medan kokosflingorna sväller.
Kakorna behåller då sin form. Lägg smeten med två teskedar i toppiga klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Lossa kakorna innan de kallnat.
- Smält blockchokladen. Doppa den nedre delen av kokoskakorna i chokladen. Ställ dem sedan på plåt att stelna.
Liknande recept
Kommentarer (0)