Chokladdoppade lakritskolakakor

Serverar: 36 portioner

Krispiga, enkla och supergoda kakor.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2-3 tsk lakritsgranulat
  • 5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 150 g mörk choklad
  • Lakritsgranulat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda smör, socker och sirap. Vispa tills det blandat sig. Blanda i bakpulver, vaniljsocker, lakritsgranulat och mjöl. Blanda till en jämn deg.
    3. Dela degen i tre delar och rulla ut varje del till en längd på 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att de sväller ut, så det är bra att lämna mellanrum.
    4. Grädda längderna mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kakorna svalna några minuter. Skär sedan upp dem i sneda bitar ca 3 cm breda.
    5. Hacka och smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa ena sidan av kakorna i chokladen, strö på lite extra lakritsgranulat och låt de stelna. Förvara kakorna svalt i lufttäta burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben