Chokladdoppade marsipandadlar

Serverar: 20 portioner

Låter jättemumsigt!

Ingredienser

  • 2 msk florsocker
  • 50 g marsipan
  • 20 g flagad mandel
  • 20 dadlar, urkärnade
  • 200 g mörk blockchoklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Täck en bakplåt med folie. Strö florsocker över en arbetsyta och knåda ihop marsipan och mandel. Forma till en 20 cm lång rulle och skär rullen i 20 bitar.
    2. Dela dadlarna på längden och lägg ihop halvorna runt en marsipanbit. Släta till med fingrarna så dadeln återfår sin ursprungliga form.
    3. Smält chokladen över vattenbad och låt den sedan svalna något. Använd två gafflar och doppa försiktigt en dadel i taget så den får ett överdrag av choklad. Låt lös choklad rinna av och lägg dadeln på den iordninggjorda plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben