Chokladdoppade passionsbiskvier

Serverar: 25 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 5 dl florsocker
  • 2 hg mald sötmandel
  • 100 gr blockchoklad till kanten
  • 4-5 droppar passionsessens
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk passionsessens
  • 6-8 droppar orange hushållsfärg
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna med elvisp i 2 minuter. Blanda ner florsockret lite i taget under vispning. Vispa ½ min och vänd därefter ner mandeln. Klicka ut på plåt. Grädda i ugnen på 2:a falsen nerifrån i cirka 10 min. Rör smör och socker till fyllningen, tillsätt äggulan och övriga ingredienser. När kakorna svalnat bred på fyllning, dela på mitten och lägg ihop till halvmånar. Doppa kanten i smält blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben