Chokladdoppade sesamtoppar med gojibär

Serverar: 10-15 portioner

Gojibär i en spännande småkaka kanske kan vara något. Gojibär hittar du lättast hos hälsokosten eller i en välsorterad livsmedelsaffär.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • ½ dl gojibär
  • 200 g kokosflingor
  • 100 g risenta skalade sesamfrön
  • Rivet skal av ½ citron
  • 50 g mörk choklad, minst 70% kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält hälften av smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Tillsätt kokosflingor, citronskal, gojibär, smält smör och rör ihop till en smet. Skiva sedan ner det hårda smöret i tunna skivor. Mosa ihop alltsammans med en gaffel. Låt stå kallt minst 10 minuter.
    2. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för stora toppar och ca 10 minuter för små toppar. Låt kakorna kallna. Doppa sedan den övre delen av kakan i smält choklad.
    4. Ställ dem att stelna på bakplåtspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben