Gojibär i en spännande småkaka kanske kan vara något. Gojibär hittar du lättast hos hälsokosten eller i en välsorterad livsmedelsaffär.
Ingredienser
75 g smör
2 ägg
1 dl råsocker
½ dl gojibär
200 g kokosflingor
100 g risenta skalade sesamfrön
Rivet skal av ½ citron
50 g mörk choklad, minst 70% kakao
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smält hälften av smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Tillsätt kokosflingor, citronskal, gojibär, smält smör och rör ihop till en smet. Skiva sedan ner det hårda smöret i tunna skivor. Mosa ihop alltsammans med en gaffel. Låt stå kallt minst 10 minuter.
Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för stora toppar och ca 10 minuter för små toppar. Låt kakorna kallna. Doppa sedan den övre delen av kakan i smält choklad.