Grov linfrökavring med sesamtopp

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

En saftig och mycket god kavring. Låt den gärna vila till dagen efter så alla smaker hinner utvecklas. Sesamtoppen kan givetvis uteslutas. Men jag tycker den både höjer utseende och smak.

Ingredienser

  • 12 dl rågsikt (660 g)
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl rågkross
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 7 dl filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • Smörjning
  • 2 msk smör (rumsvarmt)
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Smörj 2 avlånga brödformar väl med det rumsvarma smöret. Sprid sesamfrön i botten på formarna och ställ gärna i kyl medan ni gör smeten. Det gör att sesamfröna fäster ordentligt i det fasta smöret innan ni fyller på smeten. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och fyll på med fil och sirap. Kör med degkrokar till allt är en väl blandad tjock, seg smet. Fyll smeten i formarna och jämna till en plan yta. Placera på nedersta falsen i ugnen och grädda i ca 90 minuter. Stjälp brödet ur formen och låt kallna helt invirad i handduk. Skivas i tunna skivor. Går alldeles utmärkt att frysa, skiva gärna brödet före frysning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben