Chokladdröm med kola och banan
Serverar: 12-14 portioner
En magiskt kombination av choklad, kola och banan. Det kan inte bli annat än försvinnande gott!
Glutenfri
Ingredienser
175 g smör
200 g mörk choklad
1½ banan
5 ägg
11½ dl socker
½ tsk bakpulver
3 msk majsstärkelse eller potatismjöl
Kolasås
1 dl vispgrädde
½ dl mörk sirap
2 msk farinsocker
Garnering
2 dl vispgrädde
1½ banan
50 g vit choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. mjöla med lite majsstärkelse.
- Smält smör på svag värme tillsammans med choklad i mindre bitar. Låt svalna. Hacka banan i små bitar. Dela äggen och vispa gulorna och socker ljust och poröst. Vispa vitorna för sig med rena redskap till ett fast vitt skum.
- Blanda bakpulver och mjöl, sikta ner det i de vispade gulorna. Tillsätt chokladsåsen och bananen. Rör varsamt smeten slät. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
- Bred ut smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt den kallna innan den lossas från formen.
- Koka samman alla ingredienser till kolasåsen, ca 5 minuter. Låt kallna.
- Vispa grädde och klicka eller spritsa över kakan. Strö över skivad banan, ringla över kolasås och hyvla över den vita chokladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)