Chokladdröm med kola och banan

En glutenfri chokladtårta!

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 200 g mörk choklad
  • 1½ banan
  • 5 ägg
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 msk maizenamjöl eller potatismjöl
  • Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl mörk sirap
  • 2 msk farinsocker
  • Garnering
  • 1½ -2 dl vispgrädde
  • 1½ banan
  • 50 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet tillsammans med chokladen på svag värme. Låt det svalna lite.
    2. Hacka bananerna i små bitar. Dela äggen och vispa gulorna med sockret tills det är ljust och poröst. vispa vitorna i en annan bunke till ett fast skum.
    3. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i äggulevispet. Tillsätt den ljumma chokladsåsen och bananerna och rör varsamt ihop. Vänd försiktigt i äggvitorna.
    4. Bred ut smeten i en smord och maizena -eller potatismjölad rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diam.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när den är klar. Låt kakan kallna innan den lossas från formen.
    6. Koka allt till kolasåsen i en gryta i ca 5 min. Låt den kallna. Vispa grädden och klicka eller bred den över kakan. Lägg på skivad banan och ringla kolasåsen över. Hyvla till sist över den vita chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben