Serverar: 10-12 portioner
Detta är verkligen vad receptrubriken säger - En riktig chokladdröm!
Tårtan går att förbereda. Tänk på att den behöver stå ca 4 timmar i kyl innan den serveras.
Glutenfri.
Ingredienser
Botten
300 g mandelmassa
2 ägg
Smör + glutenfritt ströbröd till formen
Fyllning
200 g mjölkchoklad
50 g hackad mörk choklad
175 g smör
2 dl socker
5 ägg
1 dl vispgrädde
Garnering
100 g vit choklad
2 dl blåbär
Physalis
Mynta
Servering
Vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan och rör ner lätt uppvispade ägg. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, täck också gärna bottnen med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
- Smält chokladen till fyllningen i en skål över vattenbad. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Vispa ner den smälta chokladen och grädden. Vispa ihop någon minut. Häll fyllningen över mandelbottnen i formen och bred ut det jämnt. Låt stå i kyl minst 4 timmar.
- Skär ut tårtbitar och lägg på assietter. Värm den vita chokladen på låg effekt i mikro ca 30 sekunder i taget tills den mjuknat något. Hyvla den tunt med osthyvel och garnera med den samt bär och mynta. Servera eventuellt med vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)