Chokladfondant med yoghurtglass och hallonsås

Serverar: 4 portioner

En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti och avnjutas varm. Yoghurtglassen och hallonsåsen är ett väldigt fräscht tillbehör till chokladdrömmen.

Ingredienser

  • Chokladfondant
  • 75 g mörk choklad
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk vetemjöl
  • Yoghurtglass
  • ½ vaniljstång
  • 2½ dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 2½ dl mild vaniljyoghurt
  • Hallonsås
  • 2 dl hallon
  • 2 msk florsocker
  • Garnering
  • Hallon
  • Eventuellt mynta
  • Instruktioner

    1. Börja med glassen. Dela vaniljstången. Koka upp mjölken med vaniljstången. Dra kastrullen av plattan och låt svalna. Vispa äggulor och socker fluffigt. Blanda äggsmeten med mjölken i kastrullen och värm under vispning till 82 grader. Låt smeten kallna och rör i yoghurten. Kör smeten i en glassmaskin. Förvara glassen i frys fram till servering.
    2. Hallonsås: Koka ihop hallon och florsocker i en kastrull. Passera bort kärnorna genom en finmaskig sil. Låt såsen kallna.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad, låt svalna. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och sist äggulan. Sikta ner mjölet och rör i chokladen. Smörj och mjöla portionsformar och klicka ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
    5. Servera fondanterna direkt från ugnen med en kula glass, hallonsås, hallon och eventuellt några myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben