Chokladkaka med blåbär.

Serverar: 10 portioner

God kladdkaka med blåbär. Mmmm... Testa noga med provsticka redan efter 10 minuter så den inte blir för torr, den ska vara färdig i kanten men kladdig i mitten.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 90 g smör
  • 55 g socker (ca 4 msk)
  • 2 ägg
  • 150 g vetemjöl (2 ½ dl)
  • Till servering
  • Blåbär
  • Grädde
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°. Smöra en non-stickform cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten (OBS! Har du en vidare form än så blir tillagningstiden kortare). Lägg smörpapper i botten. Smält choklad och smör, gärna i mikrovågsugn, och låt svalna något. Vispa under tiden socker och ägg vitt och fluffigt.
    2. Vänd ner den smälta choklad- och smörblandningen tillsammans med mjölet i socker- och äggblandningen med hjälp av en slev.
    3. Häll försiktigt smeten i formen.
    4. Grädda i cirka 15-25 minuter, håll noga koll på kakan så att den inte blir för torr - testa med en provsticka redan efter 10 minuter, den ska vara färdig i kanten men kladdig i mitten.
    5. Dekorera med blåbär, pudra med kakao och servera kakan med lite lättvispad grädde.
    6. Smält eventuellt lite extra choklad och ringla över kakan före servering

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben