Chokladkaka med kaffe

Serverar: 6 portioner

Perfekt när man ska få gäster på fika.

Ingredienser

  • 100 g marabou premium cocoa 70%
  • 100 g smör
  • 3 dl finhackade mandlar
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk kaffe
  • 1 msk honung
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Smörj en form med löstagbar kant. (ca 26cm i diameter) Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull på svag värme. Rör ner i mjölk och honung. Rör i äggulor, finhackade mandlar, kaffe och hälften av sockret. Vispa äggvitorna hårda och tillsätt gradvis resten av sockret. Vänd i dem försiktigt med chokladsmeten i formen.
    2. Grädda chokladkakan mitt i ugnen i 30-45 minuter i ca: 180 grader. Kakan blir då lite kladdig inuti. Om man vill ha den mera genomgräddad ska den gräddas i ytterligare 10 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    matkarin 22 juni 2012

    Funderar på receptet "Chokladkaka med kaffe", ska det vara kaffepulver eller drickbart kaffe? Mvh matkarin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben