Chokladkaka med knäckig kokoskola

Seg och god kaka du gör i långpanna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 175 g smör
  • Kokoskolaglasyr
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 påse kokos (200g) + kokos att ströa långpannan med
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugnsvärme.
    2. Vispa ägg och socker poröst.
    3. Blanda övriga torra ingredienser i en bunke och smält smöret.
    4. Blanda i mjölmixen och det smälta smöret i ägg-sockerblandningen och blanda varsamt.
    5. Smörj en långpanna och ströa med kokos
    6. Häll i smeten och grädda 12-14 min i mitten av ugnen.
    7. Blanda samman alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull utom kokosen. Låta koka upp och lyft av kastrullen. Rör i kokosen När kakan är klar i ugnen, tag ut den och bred över glasyren. Ta ut kakan, bred smeten över och grädda ytterligare 10 min. Här är det en stor fördel med varmluft eftersom det blir en jämnare värme.
    8. Låt kakan kallna och skär i bitar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    nasiki 4 mars 2012

    i Spanien du måste lägga 20 minuter inte 10,den är en söt och god kaka ,en 5

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben