Chokladkaka med kolaglasyr

Serverar: 12 portioner

Kladdig chokladkaka med en ljuvlig kolaglasyr. Himmelskt gott som ingen kan motstå!

Ingredienser

  • Chokladkaka
  • 200 g smör
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3/4 dl kakao
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Kolaglasyr
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 75 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • Garnering
  • Små chokladlinser eller valfri
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från värmen, rör i socker och lätt vispade ägg. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör om.
    3. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 27 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12-15 minuter.
    4. Koka ihop grädde, socker och sirap till en tjock sås, 20-25 minuter. Dra kastrullen från värmen, rör ner hackad choklad och smör. Låt glasyren svalna något.
    5. Häll glasyren över kakan i formen. Garnera med exempelvis chokladlinser. Servera kakan gärna med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3
    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben