Chokladkaka med nötter och kokos

En smaskig chokladkaka som man för det mesta bara behöver en liten bit av, men även om du tar en stor bit så är den nästan nyttig.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad 70 %
  • 6 ägg
  • 4 msk fruktsocker
  • ½ dl starkt kaffe
  • 1 dl hackade pecan eller valnötter
  • 1 dl kokosflingor till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och använd kokosflingor till ströbröd.
    2. Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Häll chokladsmeten i gulorna och tillsätt kaffe och fruktsocker. Tillsätt nötterna och rör om. Vänd sedan ner smeten i äggvitorna och blanda väl.
    3. Häll i den smorda formen och baka i 10 minuter. Låt kakan stå i kylen minst en timme innan du stjälper upp den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben