Chokladkaka med två sorters nötter

Serverar: 10-12 portioner

Mmm!!!!!!!

Ingredienser

  • 150 g sötmandel, skalad
  • 150 g valnötskärnor
  • 300 g mörk choklad, av bästa kvalitet
  • 1 tsk kakao, rågad
  • 6 ägg, stora
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 100 g strösocker
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 190 grader.
    2. Klä bottnen av en 20-25 cm stor ringform med smörpapper, smörj den invändigt och pudra med mjöl.
    3. Mal mandel och nötter fint i en matberedare. Tillsätt choklad och kakao och mixa i ca 30 sekunder. Flytta över nötmassan till en stor skål.
    4. Dela äggen i gulor och vitor.
    5. Vispa nu smör och socker. När blandningen är fluffigt ljus, tillsätts äggulorna en i taget. Häll över i nötskålen och blanda ordentligt.
    6. I en annan skål vispas nu äggvitorna hårt tillsammans med en liten nypa salt. Vänd försiktigt ned äggvitorna i chokladblandningen. Häll över i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Testa med en sticka, som bör vara något så när torr när kakan är färdig.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben