Chokladkakor med aprikos

Serverar: 24-30 portioner

Choklad och frukt slår aldrig fel. Här är det aprikoser och choklad.

Ingredienser

  • 170 g margarin
  • 4 msk råströsocker
  • Drygt 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 ägg, vispade
  • 5 dl fint vetemjöl
  • 230 g grovhackad mörk blockchoklad
  • 230 g grovhackade torkade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Häll margarin, råsocker, farinsocker och vaniljextrakt i en skål och blanda. Vispa gradvis i äggen till en lätt och luftig smet.
    2. Sikta mjölet över kaksmeten och vänd ner det. Vänd sedan ner choklad och aprikoser i smeten.
    3. Lägg matskedar av kaksmeten på bakplåtsklädda plåtar och lämna utrymme så att kakorna kan breda ut sig under tillagningen. Grädda i 180 grader varm ugn i 13-15 minuter, eller tills kakorna är frasiga på utsidan, men fortfarande mjuka inuti. Låt dem svalna på plåtarna i 2 minuter och lägg sedan över dem på galler för att svalna.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben