Chokladkladdtårta med mascarponeglasyr

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Godaste chokladtårtan. Det här är mitt favoritrecept på kladdkaka. Har du ett eget recept går det precis lika bra att baka efter det.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 dl hallon, färska eller frysta
  • Glasering och garnering
  • 250 g mascarpone
  • 150-200 g mörk choklad av god kvalitet
  • physalis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150-175 grader
    2. Smält smöret
    3. Rör ägg o socker med en gaffel
    4. Tillsätt salt
    5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner det i äggsmeten.
    6. Rör ner det smälta smöret.
    7. Häll smeten i en form med löstagbar kant som har försetts med bakplåtspapper.
    8. Grädda ca 35 min.
    9. Obs. att den ska vara lite lös i mitten då det är en kladdkaka. Låt svalna o ta ut ur formen.
    10. Baka en eller två likadana kakor till..
    11. Vispa grädden och blanda i hallonen. Lägg hallongrädden mellan bottnarna.
    12. Smält chokladen och blanda med uppvispad mascarpone och bred ut över toppen.
    13. Garnera med riven choklad eller bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben