Min vita chokladkladdtårta

Serverar: 16 portioner

Vit, vacker och underbart god! Försvinner i ett nafs!

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • (2 msk konjak)
  • Glasyr
  • 150 g vit choklad
  • ½ dl vispgrädde
  • Garnering
  • Florsocker
  • Physalis (eller annan exotisk frukt/ bär)
  • Instruktioner

    1. "Botten": Sätt ugnen på 175*. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält. Vispa ägg och socker poröst.
    2. Rör i choklad smeten, mjöl och ev. konjak. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
    3. Glasyr: Hacka chokladen. Koa upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna helt i kylen. Sikta florsocker över precis innan servering. Garnera med exotiska frukter, ex. physalis och servera med vispad grädde.
    4. Kakan kan bakas ett par dagar innan. Den kan även frysas in. Men vänta då med glasyren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben