Vit chokladkladdtårta

Serverar: 16 portioner

Syndigt gott!!

Ingredienser

  • 250 gram vit choklad
  • 200 gram smör el. margarin
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • ev. 2 msk konjak
  • 2 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 150 gram vit choklad
  • ½ dl vispgrädde
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smör i kastrull, ta från värmen och tillsätt chokladen och rör tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, ev. konjak och mjöl. Häll smeten i smord,bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kallna.
    2. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden, ta av från värmen och rör ner chokladen. Låt glasyren halv-stelna ca 5 minuter i kylskåp. Bred glasyren över kakan och låt stelna i kyl. Sikta över florsocker. Servera med färsk frukt eller jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ylvahenriksson 20 februari 2010

    Sjukt god.. Jag bakar i mängd och parti alltid, men det här var nog det absolut godaste kakan jag har bakat. Men man måste låta kakan "stanna" i kylskåp nån timme innan det går att bre på glasyren för min första kaka rann glasyren rakt ner i, men den blev god ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben