Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.
Smält smör i kastrull, ta från värmen och tillsätt chokladen och rör tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, ev. konjak och mjöl.
Häll smeten i smord,bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kallna.
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden, ta av från värmen och rör ner chokladen.
Låt glasyren halv-stelna ca 5 minuter i kylskåp.
Bred glasyren över kakan och låt stelna i kyl. Sikta över florsocker.
Servera med färsk frukt eller jordgubbar.
Sjukt god..
Jag bakar i mängd och parti alltid, men det här var nog det absolut godaste kakan jag har bakat. Men man måste låta kakan "stanna" i kylskåp nån timme innan det går att bre på glasyren för min första kaka rann glasyren rakt ner i, men den blev god ändå.
Sjukt god.. Jag bakar i mängd och parti alltid, men det här var nog det absolut godaste kakan jag har bakat. Men man måste låta kakan "stanna" i kylskåp nån timme innan det går att bre på glasyren för min första kaka rann glasyren rakt ner i, men den blev god ändå.