Chokladkladdtårta med saffrantryffel och mandel

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Mänskligheten behöver choklad. Bjud på en smaskig chokladdessert. En läcker kladdkaka med knallgul topping blir en bra avslutning på en festmåltid.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad 70 procent
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Saffranstryffel
  • 1 påse saffran ( ½ g)
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad (gärna med kokos i)
  • Garnering
  • Rivet limeskal
  • Strössel (eller godis)
  • Instruktioner

    1. Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten till en form med smord löstagbar kant. Smält smöret. Hacka den mörka chokladen och smält i omgångar i mikron eller i vattenbad. Låt svalna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, mandel, vaniljsocker, salt och till sist choklad och smält smör.
    3. Blanda väl. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader på nedersta falsen i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakan stelnat. Låt svalnat.
    4. Stöt saffran och låt det koka upp med grädden. Hacka den vita chokladen och låt den smälta i grädden. Låt svalna något. Fördela smeten över kakan och låt alltsammans stelna i kylen.
    5. Lossa kakan försiktigt från formen och lägg upp på ett tårtfat. Garnera med ett rivet limeskal, fint strössel eller godis.
    6. Låt stå i kylen i minst en timme, gärna över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben