Chokladkola mousse med gräddtopp

Serverar: 6 portioner

Vad gott med Mars choklad i.

Ingredienser

  • 200 g marschoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 äggvita
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 12 mandarinklyftor
  • Instruktioner

    1. Dela marschokladen i bitar. Lägg dem tillsammans med 1 msk grädde i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Låt smälta.
    2. Vispa grädden ganska löst. Rör ner 2 msk av den i chokladen. Blanda sedan i resten av grädden. Vispa äggvitan till ett fast skum och rör ner det i chokladgrädden. Fördela i sex portionsgals. Täck över med plastfolie. Förvara det i kylen.
    3. Dekorera med vispad grädde och mandarinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben