Chokladkolakräm med passionsfrukt och hallon

Serverar: 6 portioner

En underbar chokladdessert som är en blandning mellan mousse och kräm med rik chokladkolasmak. Glöm absolut inte passionsfrukten!

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 äggula
  • 1 ½ msk smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g hallon, färska eller frysta
  • Till servering
  • 3 passionsfrukter
  • Några hallon
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Värm grädden och låt koka i någon minut. Tag kastrullen från plattan.
    2. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden. Rör tills chokladen smält. Fortsätt att röra kraftigt och tillsätt äggulan.
    3. Rör ner smöret och vaniljsockret. Fortsätt att röra tills smeten är helt slät.
    4. Lägg hallon i botten på 6 glas. Fyll på med chokladkrämen.
    5. Kyl i minst 1 timme.
    6. Smält den mörka chokladen och ringla den över. Garnera med passionsfrukt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben