Chokladkräm med maräng

Serverar: 4 portioner

En perfekt, liten dessert efter en god måltid.

Ingredienser

  • Chokladkräm
  • 2 msk smör
  • 6 msk vetemjöl
  • 2½ dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 4 msk strösocker
  • 2 äggulor
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 6 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner mjölet till en slät massa/smet. Späd med mjölken under kraftig omrörning/vispning till en jämn och tjock smet. Blanda kakao och socker och rör ner i smeten.
    2. Ta kastrullen från plattan, tillsätt äggulorna som du först vispar upp lätt och rör smeten slät. Fördela smeten i fyra små portionsformar eller en liten pajform.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter. Spritsa eller klicka ut marängen över chokladkrämen.
    4. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, ca 8-10 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben