Chokladkratrar (chokladmuffins)

Serverar: 15-18 portioner

Goda muffins av kladdkaketyp. Det är meningen att dom skall sjunka ihop. Ibland misslyckas jag och då sjunker dom inte ihop men då blir dom vanliga, extra goda muffins istället.

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Florsocker att pudra över färdiga muffins
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175C. Smält smöret. Vispa socker och ägg poröst ( slarvar med detta ibland och det funkar bra det med). Rör ihop alla ingredienser. Klicka ut i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter. Pudra lite florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    nikesan 27 november 2009

    alla i dotterns fotbollslag ÄLSKAR dessa muffinsar .. Vi baka och har kiosken en gång per säsong och då gör vi dessa och säljer med valfri mängd spraygrädde på (gissa om det är efter fråga)))

    alva01 5 januari 2012

    dom var så goda med lite gredde på super resept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben