Underbar tårta med kladdig chokladbotten, seg/frasig maräng i mitten, som sedan toppas med grädde och en massa härliga jordgubbar! Dessutom går den snabbt att göra. Baka två tårtor eller dubbel sats i långpanna om ni blir många.
Ingredienser
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk mjölk
50 g smält smör
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
Maräng
3 äggvitor
1 dl socker
1 msk kakao
Garnering
3 dl vispgrädde
500 g jordgubbar
Syrenblommor
Myntblad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitor och socker fluffigt till marängen. Vispa i kakaon. Vispa äggulor och socker fluffigt till chokladbottnen. Tillsätt resterande ingredienser.
- Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Bred marängsmeten ovanpå den andra smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Låt kakan kallna.
- Vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera med jordgubbar, syrenblommor och myntablad.
Liknande recept
Kommentarer (0)