Chokladmarängtårta

Serverar: 6 portioner

Underbar tårta med kladdig chokladbotten, seg/frasig maräng i mitten, som sedan toppas med grädde och en massa härliga jordgubbar! Dessutom går den snabbt att göra. Baka två tårtor eller dubbel sats i långpanna om ni blir många.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk mjölk
  • 50 g smält smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g jordgubbar
  • Syrenblommor
  • Myntblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa äggvitor och socker fluffigt till marängen. Vispa i kakaon. Vispa äggulor och socker fluffigt till chokladbottnen. Tillsätt resterande ingredienser.
    3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Bred marängsmeten ovanpå den andra smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera med jordgubbar, syrenblommor och myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben