Chokladmarängtårta med citronkräm glutenfri

Choklad och citron är en underbar kombination!

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Citronkräm
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • Rivet skal från en citron
  • 2-3 msk citronsaft
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda dom torra ingredienserna. Blanda försiktigt samman alltsammans, ta lite i taget. Häll marängsmeten i en smord och mjölad form(använd t ex Ljust basmjöl). Formen bör ha löstagbar botten.
    2. Låt marängmassan bilda en fördjupning på mitten. Sätt in formen i 225° och låt stå ca 1 min och stäng därefter av ugnen och låt formen stå kvar i ugnen minst 5 timmar, men gärna över natten.
    3. Blanda samman allt utom grädden i en kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknat - rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Låt krämen kallna och vispa under tiden grädden. Vänd försiktigt ner citronkrämen i grädden.
    4. Lägg marängbottnen på ett fat och bred ut citronkrämen och garnera med någon frukt t ex kiwiskivor eller skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben